Kortnebbgås på ville veier?

For tida har vi besøk av denne kortnebbgåsa. En vanlig fugl å observere langs Nordlandskysten på sitt trekk mot Svalbard. Denne derimot er nok litt ute av kurs. Kun en kortnebbgås er registrert lengre fra kysten i Nordland de siste fem årene.

Den dukka opp i veigrøfta, øst for Østerstranda, og den var nokså lite sky av seg. Først trodde jeg det var en and som var på tur ned til elva, men når jeg kom nærme så jeg at det var en gås. Da fløy den tilbake til innmarka på Østerstranda, hvor den slo seg til ro, og jeg kunne hente fotoapparatet. Her oppholdt den seg noen dager, før den tok vingene fatt, nordover?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s