Fisketur med Jenny

I fjor hadde jeg pappapermisjon med Jenny. To uker etter at landet ble koronastengt skulle vi få 19 gode permisjon- og ferieuker sammen. Siden alt var nedstengt og sosial kontakt var frarådet, ble det mange turer.

I mai åpnet myndighetene på restriksjonene. Jeg og Oskar, også var i permisjon, fant ut at vi skulle dra på fisketur i lag med ungene til Saksenvika. Vi pakket fiskesakene, slukstang for anledninga, og dro ned til sjøen. Jeg var også en liten snartur innom Sport1 for å kjøpe en ny sluk for denne begivenheten!

Når vi kom fram var det full flo. Saksenvika er, med noen få unntak, svært langgrunt. Det gjorde det ekstra vrient å fiske uten vadere. På tampen, da vi var i ferd med å pakke sammen, trodde jeg at jeg hadde fått tangklase nummer 205 for dagen. Denne begynte derimot å gjøre motstand! Jeg og Jenny sto utrolig ugunstig til, og med henne på magen ville jeg ikke gjøre noen krumspring ned mot havkanten. Sjøørreten tok på et usedvanlig dårlig planlagt «tullekast», på tur tilbake til leirplassen.

Har vært borti enklere landinger av sjøørret. Oskar står på ei strand og jeg måtte prøve å komme meg rundt slik at jeg fikk pressa fisken opp på stranda. Foto: Oskar N. Pettersen

Sjøørreten var sprek og gjorde imponerende motstand til tross for at den bare var rundt kiloet (950 g sløyd). Heldigvis sto Oskar klar til å kunne hjelpe med landinga fra «bakkenivå». Litt forsiktig balansering på svaberget, med Jenny i bæresæla, måtte til. Da klarte vi å presse han inn mot ei lita strand, hvor det var mulig å dra han inn på sanda.

Fin kilosfisk. Foto og håndlanger Oskar N. Pettersen

Kanskje ikke den største ørreten, men likevel en fiskeopplevelse som har satt seg langt framme i minnet. Omstendighetene med den fine turen sammen med Oskar og Ingeborg, Jenny i bæresela, og den spesielle landinga gjorde dette til en topp 10 fiskeopplevelse.

Jenny var ikke like entusiastisk. Kanskje litt småforbanna over sittestillinga… Foto: Oskar N. Pettersen

Og vi var alle enige om at det hadde vært en fin dag!

Det tok litt tid i «mørkerommet» før bildene ble tilsendt, men med så fine bilder fra turen er fotografen tilgitt! 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s