Vann og avløp

En konsekvens av at vi bygger høyt til fjells er at det ikke er mulighet for å koble seg på kommunalt vann og avløp. Mine besteforeldre har vannkum i en bekk i nærheten, men har vært veldig plaget med vannet om vinteren. Derfor velger vi å borre etter grunnvatn, og Nordnorsk brønnborring har fått det ærefulle oppdraget. Det viser seg dessverre at de måtte avbryte turen sørover fra Vesterålen, med defekt på en av sine maskiner. Etter reperasjon måtte de prioritere et større anbudsoppdrag på Andøya rakettskytefelt. De øvrige tilbyderne har allerede fyllt opp sine kalendere, så vi er litt i villrede for hva som vil skje med brønnborringa fremover.

I tillegg til å sikre stabilt og godt vatn inn til huset må vi også sikre at vannet også har en plass å gjøre av seg når det renner ut av huset. Kristensen maskin, som har grunnarbeidet, skal anlegge septiktank med filtreringsgrøfter. De første gravearbeidene er gjort og jordprøver er samlet inn for å sikre at jorda drenerer / filtrerer partikler godt nok. Disse prøvene skal analyseres og analysene skal legges ved søknad om utslippstillatelse som er påkrevd av kommunen. Kommunen vil ikke behandle byggesøknad før søknad om utslippstillatelse foreligger. Denne ble sendt inn fredag 3. juni og ble godkjent 9. juni.

26776009823_f33a383bf4_o

All honør til Kristensen maskin som hev seg rundt og fikk hjulpet oss med utslippstillatelsen! Fantastisk god service og hjelpsomhet. Det tok under to uker fra vi fikk vite at utslippstillatelsen måtte foreligge før byggesøknad kunne behandles, til at utslippstillatelsen var sendt inn med godkjente analyser av jordprøvene. Raskt levert! Veldig positivt førsteinntrykk av grunnentreprenøren.

IMG_3632

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s