IKEA?

Vi har vært litt frem og tilbake når det gjelder valg av kjøkkeninnredning. Vi begynte med å sjekke ut diverse byggvarehandlere i Bodø for å se hvor landet ligger. Saltdalshus har en god avtale med Drømmekjøkken, så de første skikkelige henvendelsene gikk til dem. Drømmekjøkken har kjempefine kjøkken, god service og bra kvalitet, men det passet dessverre ikke helt inn i vårt budsjett. Derfor ble vi enige om å ta en tur til IKEA i forbindelse med besøk av gode venner i Trondheim, for å sjekke ut kjøkken, pluss diverse andre ting vi trenger til nyhuset.

Vi hadde en fin dag på IKEA, tross godt øl og godt selskap kvelden før. Vi studerte noe, gikk forbi mye, spiste når vi ble sultne og jeg hadde kjøpt drops, som jeg jevnlig forsynte Inge med, slik at ikke blodsukkeret gikk til bunns!

 

Vi ble positivt overrasket, både i forhold til pris, utseende og funksjonalitet, så vi har nå bestemt oss for at det blir IKEA-kjøkken. Vi går for et grått Bodbyn- kjøkken med benkeplate i eik-laminat. Om det skulle vise seg om 10-20 år at vi går lei, er ikke prisen høyere enn at det går fint å bytte det ut eller oppgradere det. I tilllegg til kjøkken, bestiller vi nok også innredning til bad, garderobeløsninger og forskjellige småting herfra. Alt dette får vi billigere enn tilbudet vi fikk på kjøkken fra Drømmekjøkken.

I denne runden ble det ingen store investeringer på Ikea, men vi kom hjem med barkrakker til kjøkkenet, lamper til stue og kjøkken, samt en del småtteri som kommer til anvendelse både i leiligheta og i nyhuset.

Siden vi bosetter oss «til fjells», tenker vi å ha en litt landlig og rustikk stil. En moderne og minimalistisk stil vil ikke passe inn hos oss. Vi skal ha det hjemmekoselig, varmt og innbydende. Det skal være fyr i ovn, treverk, sauskinn og levende lys rundt oss. Aller helst skulle vi nok hatt et tømmerhus, men vi får kanskje heller jukse det til med litt tømmerpanel rundt omkring etterhvert.

Her er noen bilder vi bruker som inspirasjon:

2 kommentarer

  1. Full fyr i både treverket og sauskinnet hørtes spenstig ut. Sikker på dere trenger levende lys i tillegg?
    Lykke til videre:)

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s