Ringmur klargjort for betong

En helg med sydentemperaturer, hissig klegg og masse svette, blod og tårer går nå mot en slutt. Det ble mange lange dager men vi kom i mål med å få ringmuren klar til støping.

På torsdag begynte vi med å kjøre ut finkornet sand med traktor. Denne sanda skal ligge under ringmuren for at den skal ligge stødig mot underlaget.

IMG_4199
Torsdag: Finkornet sand er plassert  der muren skal komme.

Fredag fikk vi planert sanda med hoppetusse og klargjort for å plassere ut isolering (XPS700) og elementene til såleblokk og ringmur.

Lørdag fikk vi satt ut hele såleblokken og satt ut hjørnene til ringmuren slik at vi kunne begynne å måle lengdene og diagonalene. Denne dagen fikk vi også energitilskudd i form av møsbrømlefse fra Thereses mor.

Til slutt på søndag fikk vi satt ut resten av ringmurselementene og tilpasset alle lengdene. Deretter ble det lagt ut armering i både såleblokk og ringmur. Fremdeles skal det være armering i toppen av ringmuren, men dette må legges på plass når den er fylt med betong. Vi fikk også avrettet, stivet opp og målt alle diagonaler og lengder slik at det nå skal være klart for betongbil til uka!

Vi kom i mål med ringmuren, men vi hadde ikke klart dette uten all den gode hjelpa vi har fått fra både Inges og Thereses familier, og fra nabo Frank Arne som hjalp oss hele søndagen. Thereses onkel Thorleif har også vært så snill å låne oss masse nyttig utstyr! 🙂

 

IMG_4205

IMG_4207

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s