Ferdig med ringmuren!

Idag kom betongen fra Nordland Betong! Vi var veldig spente på hvordan det skulle gå, etter at vi har fått mange tips om hvordan det skal gjøres, og ikke minst hvordan det ikke skal gjøres.

IMG_4223-2

Etter forrige blogginnlegg har vi blant annet fått tips om å legge ekstra vekt på såleblokka. Derfor dro vi opp til Sandbakken på tirsdag for å legge på plank og tunge steiner. Helst skulle vi hatt masser og fyllt opp over kanten på såleblokka, men dessverre hadde vi ikke så mye å ta av. Derfor ble stein og plank en alternativ løsning, som for oss funket godt.

IMG_4219

Vi ønsker å viderebringe det viktigste tipset vi fikk før støping: fyll ringmuren med betong i to runder! Først fyll opp såleblokka, deretter selve ringmuren. Dette fungerte godt hos oss der vi gjorde det etter denne metodikken, men dessverre hadde vi en ivrig leverandør som startet veldig hardt og på den andre veggen kom det alt for mye betong ut på båndet, og alt ble matet ned i både såleblokk og ringmur. Betongen presset seg ut under såleblokken og vi fikk en kul på muren. Heldigvis var det en kort vegg og det skal gå fint å rette opp dette.

 

IMG_4217

Etter at såleblokk og ringmur var fyllt gikk vi over toppen av muren og avrettet med murspade. I noen av såleblokkene var det mindre betong enn i de andre; disse ble fyllt opp fra utsiden.

Vi fikk heldigvis god hjelp til dette arbeidet av Thereses far Lorents. Han har litt erfaring med støping fra tidligere og kunne komme med noen gode tips og triks underveis.

IMG_4221

Mens ringmuren nå står og herder ei uke, drar vi på en etterlengtet ferie til Målselv og Landskytterstevne 2016.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s