Oppdatering på grunnarbeid og vann

Etter at ringmuren ble ferdig støpt (forrige innlegg) har det skjedd lite oppe i tomta.

Kristensen maskin som har grunnarbeidet har fyllt opp med grus i og rundt ringmuren, nå venter vi på Indre Salten Termoteknikk som skal legge bunnledninger før vi kan fortsette med å komprimere finmasser, isolering, radonduk og armering. I helga har vi pusset ned to hjørner på ringmuren med vinkelsliper, da spesielt to hjørner har løftet seg etter at tyngden av betongen har presset mot såleblokka / xps-platene.

IMG_4226.jpg

Tiden går fort nå fremover. Vi hadde håpet vi skulle vært kommet lengre på dette tidspunktet. Nå håper vi bare at bunnledningene blir lagt i løpet av de kommende dagene, slik at vi får gjort litt arbeid på kveldstid kommende uke. Topplata må støpes innen 30. august slik at den får stått ei uke før byggesettet kommer den 6. september.

Mange spør oss om hvordan det går med vannet, så her er en liten oppdatering:

Som vi har skrevet tidligere ble borringa mislykket. Etter fire hull i bakken (9m, 9m, 37m og 120m) sto vi fremdeles uten vann. Den 7. august kom Nordnorsk brønnborring til Sandbakken med en tankbil for å presse ut fjellet i bunnen av brønnen. Dette skulle garantere vann. De rigget seg til og fikk presset 20 bar i brønnen, før berggrunnen mellom denne og en mislykket brønn i nærheten kollapset, og vannspruten sto opp av den andre brønnen. Vi trodde først at trykkpressinga var mislykket, men målinga som ble utført etter oppdraget viste at det kom 300 liter vann i timen, noe som er langt over minstekravet Nordnorsk brønnborring (83 l i timen tilsvarende 2ooo l i døgnet) har med tanke på vannmengde.

Det hadde vært dårlig kommunikasjon mellom borreriggen og trykktank-riggen og han som kom for å utføre trykking hadde ikke med seg vannrør og strømledning som tilsvarte dybden på brønn (115 meter ledning). Derfor ligger fremdeles pumpa og utstyret på bakken og venter på montering! Vi håper Nordnorsk brønnborring kommer den kommende uka og gjør brønnen ferdig. Da skal utstyret testes og det skal dobbeltsjekkes at det er tilstrekkelig tilsig i brønnen samtidig som vi får tømt brønnen et par ganger for borreslam, partikler og  stillestående vann.

IMG_4200.jpg

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s