Ferdig grunnmur!

Etter intensive dager fra fredag – tirsdag har vi endelig kommet i mål med grunnmuren!

Det begynte hardt på fredag. Vi fikk beskjed fra Kristensen maskin om at de trodde det var nok finmasser inne i ringmuren, men siden styresvilla skal støpes jevnt med betongen manglet det 5 cm. Det ble en ringerunde til alle byggsenter i Saltdal og Fauske for å finne noen som kunne levere 5 cm isolasjon istedenfor å fylle opp det siste laget med sand. Byggtorget på Rognan hadde 60 m2 og Byggmakker på Fauske hadde 40 m2, så vi berget oss med litt ekstra isolasjon. Derimot ble det mye jobb med å avrette massene siden vi hadde belaget oss på mer sand.

IMG_4238.jpg
Fredagskveld var det greit avrettet, men fremdeles var det noen større kuler som måtte slettes ut og komprimeres.

På lørdag  måtte Bård, far til Inge, rundt på en kjørerunde for å hente isolasjon og annet utstyr som vi trengte for å komme i mål med grunnmuren. I mellomtida jobbet vi med avretting. Det tok LANG tid! Hadde vi bare hatt mer sand i muren.. På ettermiddagen fikk vi det slett og etter at vi hadde komprimert massene kunne vi begynne på arbeidet med å legge isolasjon.  Lorents, far til Therese, kom opp på søndagsmorgen og arbeidet med å få lagt isolasjon ble raskt ferdig.

Etter at vi var ferdig med å legge isolasjon på søndag var det klart for å legge radonsperre. Vi så for oss at dette var mye plunder og vanskelig arbeid, men det var overraskende enkelt. Det fulgte med mansjetter til å tre over avløpsrørene, og det var tettemassene til resterende rør. Duken gikk og greit å legge. Det største aberet var å få radonduken tett nede i forsterkningspunktene under søyler og bærevegger, men vi fikk det til der og, på et vis. Til slutt la vi plast over radonsperra for å beskytte denne mot betongen.

På søndagskveld var det armeringsmattene som måtte på. Både Bård og Lorents hjalp til helt til mørket strømmet på. Mattene var lagt i kupert terreng og var både skeive og bøyde, men vi klarte å rette de ut før vi la de inn over plasten. Vi forsterker hjørnene med egne armeringsjern som ble borret inn i ringmuren.

IMG_4261-2.jpg
Armeringsmattene kom på plass i grevens tid før mørket strømmet på

Helga var ferdig og vi måtte tilbake til hverdagen. Jobb ventet på mandag, men vi måtte legge styresvill før betongen kom på tirsdag. Stein Halvorsen fra Byggtorget var oppe og så til at alt så greit ut før støyping, og målte høyden på ringmuren. Det var ingen plasser vi trengte å slipe ned, eller bygge opp muren, og alt var i skjønneste orden. Helt til vi skulle begynne på styresvilla. Det gikk ikke helt veien og vi måtte jobbe til det ble mørkt, og enda hadde vi ikke kommet helt rundt.

Inge var oppe i tomta 06:30 på tirsdag for å jobbe videre med denne, men skjønte fort at dette ble vanskelig på egenhånd. Lorents kom noe senere. Byggtorget, som skulle hjelpe til med støping, dukket også opp. Det ble raskt avklart at det letteste var å ta opp hele svilla og begynne på nytt. Vi fikk meget god hjelp av kyndige fagfolk, og denne kom på plass før støping. Støpinga gikk smertefritt og muren er nå ferdig! Nå er det bare å passe på at den holder seg fuktig frem til byggesettet kommet førstkommende tirsdag (!), men værgudene ser ut til å være behjelpelig med det. Vi har også plast til å legge på dersom det skulle, mot formodning, bli finvær 🙂

IMG_4269-2.jpg
Ferdig støpt grunnmur!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s