Leietaker Krister Tårn Falk

(English text below)

Når tomta var ferdig rydda for skog hadde vi etterlatt oss en stor åpen flate i granskogen.  En tomt med fantastisk utsikt og godt egnet som jaktmark for predatorer gjorde den også raskt attraktiv på leiemarkedet.

Rett etter at vi hadde avsluttet skogryddingen flyttet det inn et tårnfalkpar i et gammel sjurreir i et grantre, helt i utkanten til tomta. Med sterk motstand fra både kråke, sjur og spurvehauk har den klart å holde fast på reiret, og virker hverken sjenert for traktor med vinsj eller minigraver. Forhåpentligvis tåler den noe økt aktivitet utover i juni og juli.

Tårnfalken ligger nå på reir og vi kan forhåpentligvis snart høre de første ungeskrikene. Neste år skal vi montere falkekasse i kanten av granfeltet, kanskje kommer de tilbake?

26429429063_2f6fcd6362_o
Tårnfalk-hunn. Foto: Laila Ingvaldsen

When the site was cleared of threes we had left us a large open area in the forest. A stunning view over the fields did the site well suited as hunting ground for predators. Our site where quickly attractive for the rental market.

Right after we had finished clearing the woods; a common kestrel pair moved in to an old magpie nest in one of the remaining spruces, in the very edge of the site. With strong opposition from both crow, magpie and sparrow hawk the falcons hold on to their new nest, and seems neither shy tractor with winch or mini excavator. Hopefully they will tolerate the slightly increased activity throughout June and July.

Common kestrel is now incubating in the nest, and we can hopefully soon hear the first young screams. Next year we mount falcon box at the edge of spruce field, maybe they come back?

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s