Det går mot vår på Sandbakken!

Etter en særdeles snørik vinter begynner vi nå å se konturene av noe som kan likne på vår. Vi måtte lete godt, men små vårtegn dukket opp både her og der: Trekkfuglene dukker opp på fuglefôringa, det drypper i takrennene, kaffekoppen kan nytes ute i solveggen.

Steinfluene klekker opp fra det iskalde elvevatnet. Kanskje havner den i kjeften til Møkkerdungsiri, som ser litt forkommen ut i vårsnøen:IMG_5463

Barflekker, her til og med med noen grønne gresstrå som titter småforvirra opp av bakken: IMG_5475

Dreneringsbekker på gårdsplassen:IMG_5509

Rennende vann er tross alt bedre enn bunnfrossen is:IMG_5516

Åpent vatn er det også å finne i Evenesdalelva: IMG_5469

Det er likevel langt igjen til grønt gress og frodige enger: IMG_5450

Og idag, 1. mai. våknet vi opp til 10 cm nysny, bitende kulde og alt annet enn «Kom Mai du skjønne milde».  Vår nabo Viggo skrev det så fint på Facebook:

God mandag den 1.Mai….. eller?

E det 1.mai i dag?
Mått verkelig tænk me om etter at e kara me tur senga å for stavranes ne lofttrappa på stive føtter som forøvrig knaka meir ejnn trennan i trappa, å me kalenderen i næven bei e ståanes å gløtt ut stuvinduet…

Va det 1.mai eller hadd e i ørska tatt me et par tre sie førr my då e sku bla over kalenderen, førr det såg då meir ut som 1.februar ejnn 1.mai. Sjøl klokka på handa va i tvil, den vist 31.april å brånækta å skrett over te mai. Mæn me godt inngrodd kunnskap frå barneskola vest e jo at vi lært at det kun va 30dga i april, så det e nok ingen bønn, det e 1.mai i dag. -1gr, full fyr i ovn å me stillongs å ullhossa på sett e å funder på ka folk ellers i landet styra me i dag.

1.mai e jo dagen førr vårslepp for vi som har motorsykkel, her e det lite som tyda på at motorsykkeln ska ut i dag, va å finprata me han i går, mæn han hadd helt møsta gnisten å batteriet va flatt. Bi det nå motorisert i dag så bi det nok snyfræsen som står å hutre bak en 2,5m høg snyskavvel.

E jo arbeidernes dag, å mange står nok i fult arbei med riva førr å få plæna fin, det arbeide slæpp e her, tru det e mange uke før vi ser i de første græsstustan… Isteden førr riva e nok snyspaden som e førstevalget av handredskap her for øyeblikket. Selv snyspurven ha stokke av herifrå, om den e forn nordover eller sydover må no fuglan vet, e fortsatt kun kjøttmeisen å dompapen som e på foringsbrætte å maule fuglefrø i manko på normal føde på denne årstida.

Men men….. været kan ingen rå med sei dæm. E har det no godt her i godstolen med kaffekoppen og I-pad’n, ute klaske nordvesten svære snylørve på vinduan med påminnelse om at e fortsatt kajn sjå langt etter riva å våråjnn…


Ha en fin 1.mai!

Som det sies: Når skara bær på St.Hans blir det sein vår!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s