Maling i pinsa – «tåkedis» og blå himmel

Pinse = langhelg, og som de hedningene vi er brukte vi helga på maling av huset.

Robin og Kristine hadde tatt turen fra Mosjøen, mens Tone kom hele veien fra Oslo. Alle foreldre var også tilstede for å  kline maling på veggene. Dermed var vi ni arbeidsdyktige, som bidro på ulikt vis.

IMG_5792
Robin og Kristine kom fra Mosjøen for å hilse på fadderbarnet, og  for å få litt kvalitetstid i stigene 🙂

Lørdag, pinseaften, malte vi hele dagen og brukte opp nesten all malinga vi hadde kjøpt inn til helga. Det var også den dagen med størst tilgjengelig arbeidskraft. Ikke alle ble satt i malinga; noen kokte kaffe, stekte vafler, gikk tur med hundene, gikk tur med Ludvik, så det var arbeidsoppgaver til noen og enhver. Noe avhengig av fysisk form. Det toppet seg når tante Elin meldte seg på dugnaden med sin hundelufting.

IMG_5797
Hele dugnadsgjengen, bortsett fra husfolket.

Farga vi har gått for heter «tåkedis». Når vi skulle kjøpe inn maling til helga hadde Byggern på Rognan kun fem spann med rett base til denne farga. På søndag hadde vi bare ett spann igjen, men siden de lettest tilgjengelige veggene ble malt på lørdag skulle det ta litt tid å få det siste spannet på veggen/takkassene. Vi ble nesten ferdig med det første strøket på hele huset. Noen små flekker gjenstår, til Byggern får inn et nytt parti med baser. VI skulle gjerne hatt  et spann til med maling denne helga slik at vi kunne gjort ferdig første strøket. Om ikke annet begynt med hvitmalinga på lister og vindskibordene, men den hvitfarga vi skal bruke skal ha samme base som gråmalinga så da var vi like langt.

IMG_5791
Bård og Lorents i vestveggen, mens Tone nyter utsikta. Who to blame, når hun bor på det flate østland..
IMG_5813
De umalte vindus-, dør og hjørnelister skal være hvite. Det skal også vindskibordene. Oppe til høyre er det en liten flekk med grått som gjenstår på første strøket.
IMG_5817
Terrassen gjenstår. Pyntebordene til søylene skal være hvite det skal også topplista på gelenderet. Sprossene skal være gråe.
IMG_5823
I vestveggen ble hele førstestrøket ferdig i helga. Det ble også hele nordveggen

Forrige helg kjøpte vi et spann med maling som ble malt på nordveggen. Denne hadde en annen farge: «morgendis». Vi syntes denne gråfarga ble i lyseste laget.  Det har likevel sørget for at flere veggene i sør er ferdigmalt, med to strøk maling.

IMG_5794
Her males strøk to med fargen tåkedis, mens førstestrøket var morgendis. Vi syntes den sistnevnte ble for lys.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s