Hønserier

Endelig ferie! Tenkte jeg da jeg kjørte hjem fra jobb en sen ettermiddag i midten av juli. Robin og Kristine hadde kommet den lange veien fra Mosjøen for å nyte stillheten og roen i Evenesdal.

Èn time tok det før Robin brøyt ut: «Skal vi kje fær å kjøp material te hønsehuset?»..

Ferie? I ca en time…

Det var varmt og kleggen var plagsom, men snekringa gikk relativt fort. Vi kjøpe lecasteiner, gulvåser og vannbestandige sponplater. Resten av hønsehuset er bygget på restmaterialer etter husbygginga. Vi feilberegnet antall 2″4 pga tettere avstand i taket som følge av fremtidig torvlegging. For å få nok måtte vi rive noen spesialpaller som huselementene ble fraktet på.

Etter første dag var gulvet og stendere på plass.

Etter dag to var bordkledningen kommet på plass.

Etter ei uke var taktro og vannbord på plass. Mangler bare plast og torvstokk foran torva. Dette ble lagt senere på sommeren, mens selve torvtaket ble lagt sommeren 2019.

Etter første uke med hønsehusbygging tok vi oss en ferietur til Helgelandskysten, med overnattinger på Halsa, Nesna, Dønna, Brønnøysund og Mosjøen. Når vi kom hjem starta vi innvendig, med isolasjon og kledning av vegger. Her har vi brukt rester av mdf-plater og walls-4-you-plater på veggene.

Til innredning fant vi et gammelt kjøkkenskap. Her har hønene rugekasser. Prinsippet var tenkt slik at vi kan hente egg, uten å måtte inn i hønsehuset. Erfaringene tilsier at hønene like fort kan legge egg på bakken i strøet, så vi må ofte inn uansett. Hønsehuset er sperret av innvendig ved disse skapene, slik at det blir som en liten gang (med oppbevaring for mat og strø) før man kommer inn til hønene.

En liten måned etterpå flytta de første leieboerne inn i hønsehuset. Fire jærhøner fra Sørfold. Dessverre hadde hønsegården en svakhet (se bak hanen på bildet), som gjorde at Inka kom seg inn og gjorde rask prosess på hanen og den ene høna.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s