Første heng i hengekøye

Jeg fikk hengekøye i julegave fra Therese. Selv om vi er i årets mørkeste måneder var likevel iveren etter å prøve ei natt i hengekøye stor. Etter litt forberedelser i romjula, med innkjøp av nødvendig ekstrautstyr (tau og tarp), og nilesing på diverse nettforum (blant annet norske fjellforum.no) om råd og tips til hengekøyecamping. Det ble tidlig klart at vinterhenging krevde litt ekstra utstyr for å forhindre cold-butt-syndrome.

Tarpen hang jeg opp som A-frame. Siden det var spådd lite nedbør, og jeg hadde for liten avstand mellom trærne tenkte jeg at det fikk duge. Normalt henger man tarpen som en diamant over hengekøya, for å få lengre tak over hodet og føttene.

Med Exped Downmat, jervenduk og reinskinn satsa jeg på at jeg fikk god nok isolasjon mot bakken. Men det var få tips til hvordan man skulle få alt dette til å ligge fint i køya mens man selv klatret oppi og tok på seg soveposen. Jeg måtte ut av køya tre ganger før jeg ble tålelig fornøyd.

I mangel på vintersovepose brukte jeg sommersovepose og 3-sesongpose. Førstnevnte lå jeg inni, mens sistnevnte brukte jeg som dyne utenpå. En oppskrift jeg har brukt med suksess på vinterturer tidligere.

Oppsettet fungerte helt ypperlig. Jeg lå tørt og varmt hele natta, men våknet et par ganger av at jeg hadde «mistet» den gode liggestillinga, i hovedsak fordi jeg hadde glidd ned i køya. Jeg skulle, etter tilbakemeldingene, hengt fotenden høyere for å endre tyngdepunktet.

Likevel våknet glad og fornøyd etter syv timer, fem av disse i strekk. I det fjerne kunne jeg høre rypestegger som rapet, mens jeg hørte Ludvik rope «pappa» ut av badvinduet. Kaffen og frokosten var klar!

Min Fitbit-klokke måler nattesøvn og i følge denne (usikker på troverdigheten) hadde jeg akkurat like stor prosentandel tung, lett og Rem-søvn som jeg har hatt de siste tredve dagene. Jeg synes dessuten jeg hadde en bedre natt søvn enn hva jeg bruker å ha i telt. Neste heng blir nok enda bedre!

DD Tarp og Ticket to the moon singel hengekøye
Klar for natta!
Jervenduk, downmat og reinskinn i bunden. Sommersovepose og tresesongspose oppå.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s